måndag 25 april 2011

Goda smörgåstårtan!

Här kommer ett litet tips på en kalasgod smörgåstårta!

Skär av kanterna på langgångsbrödet alt. vanlig långfranska eller kombinerat.

Lägg i tre lager med fyllning i mellan. Första lagret gurkleverpastej, andra lagret mimosasallad.
Ha på majonäs som "klister" på översta lagret till rökt skinka.

Plasta in om den ska serveras dagen efter.
Den blir oftast godast om den får stå och gotta till sig  i kylskåpet ett dygn innan den ska ätas.

Kleta på räkost som "klister" till dekoreringen.

Ös på med det du har lust med, gärna lite räkor.

Till denna tårta (räcker till minst 10 personer):
2 förp landgångsbröd
1 förp långfranska
2 förp gurkleverpastej
ca 1400 g mimosasallad
2 förp rökt skinka (icas tunna skivor)
1 förp räkost
Garnering:
kruksallad
gurka
tomat
clementiner i sockerlag
vindruvor
räkor

Perfekt att göra till kalas eftersom den kan förberedas dagen innan och man bara behöver dekorera den innan man serverar. Ett minus är att man på så sätt kan behöva hyra in sig i grannens kylskåp ;)

Hoppas det smakar!

2 kommentarer:

  1. Dette så godt ut:) Og så flotte blomster du har tovet her under:)

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Såg riktigt mumisgt ut! :)

    SvaraRadera